top of page

Investeringstraject

Jij zoekt een gestructureerde, beproefde manier om een betere bestemming te geven aan je geld. Bewust heeft een speciaal traject ontwikkeld voor jou, omdat je verantwoord wil investeren, en daarmee meer verwacht dan enkel een financieel rendement.

 

Elk traject dat Bewust met klanten doorloopt is maatwerk, maar ze beginnen allemaal met jouw vraagstelling. We ontrafelen wat belangrijk is voor jou. Welke doelen wil je halen? En welke middelen zijn daar voor nodig?

 

Met de antwoorden op die vragen zorgen we ervoor dat je investeringsbeslissingen gaat nemen waar je 100% achter staat.

Hoe werkt dat?

BLA BLA In het investeringstraject dat hierop volgt grijpen we er dan ook regelmatig op terug: het biedt je houvast tijdens zowel de kennismaking met de mogelijkheden die er zijn, als bij het maken van de uiteindelijke investeringskeuzes. Het kompas zorgt ervoor dat je resultaten gaat boeken waar je écht achter staat.

Onze aanpak

In de praktijk zien we twee verschillende verkenningsroutes, nadat we vastgesteld hebben wat je vraag precies is. Sommige klanten kiezen als vertrekpunt wie ze zijn als investeerder; anderen verkennen de markt graag en formuleren aan de hand van de (on)mogelijkheden hun strategie. Van binnen naar buiten of van buiten naar binnen: Bewust kent de weg.

Bewust_waarden_10 copy_strategy wide.png
De stappen

We richten het investeringstraject in als een cyclus, die begint bij het vaststellen wie jij bent en wat je wil bereiken. Vervolgens formuleren we een stappenplan, aan de hand waarvan we mogelijkheden verkennen. Als we een oplossing hebben gevonden die past, doorgronden we hem samen, zodat je snapt wat je doet, en de volgende stap kunt zetten: je geld inzetten op de voor jou passende manier. Vervolgens monitoren we of het gewenste resultaat behaald wordt.

Bewust_waarden_12_traject.png
Bewust_waarden_9.png
Waarde sessie

Als je wil weten wie je bent als duurzame investeerder, moet je weten wie je bent als mens, wat duurzaam voor jou betekent en hoe je tegen investeren aankijkt.

 

Bewust heeft een aantal waarde sessies ontworpen. Die zorgen ervoor dat je een sterk kompas ontwikkelt, zodat je op jouw eigen, juiste koers door de complexe financiële wereld kunt navigeren.

Bewust_waarden_11_impact huis_2.png
Jouw impact huis

 Het “financiële” en het “verantwoorde” van jouw investeringsstrategie komen samen in het Bewust impact huis. De fundering van het huis bestaat uit jouw waarden: het hele huis steunt op wat jij vindt dat er moet gebeuren met jouw geld. De laag er boven bestaat uit passend risico, het gewenste te behalen rendement en de beschikbare horizon.

 

De vraag welke mate van betrokkenheid je wenst - van nooit naar omkijken tot zelf een helpende hand aanreiken - vormt de laag erboven. De hele investering wordt afgedekt door de impact die jij wil maken met jouw geld.

 

Dit huis gebruiken wij als raamwerk om effectief naar elke investeringskeuze

te kijken.

ishant-mishra-TgLqU31S8JY-unsplash.jpg

Wat klanten zeggen..

"Ik realiseer me door werken met Tijs en Eline waarom ik het zo moeilijk heb gevonden eerder stappen te zetten in het duurzaam investeren. Het is een hele reis. Zij zijn onze reisleiders en begeleiden onze richting een bestemming waar we helemaal achter staan en

blij van gaan worden.”

K. uit Amsterdam

_edited.jpg
Vertel, wie ben jij?
  • Black LinkedIn Icon
bottom of page