top of page

Onze missie 

Wij willen jou die financiële keuzes laten maken die passen bij jou, bij wie jij bent en bij de duurzame veranderingen die jij wil zien in jouw eigen situatie, of in de wereld om ons heen. Schenken, investeren, beleggen of doneren: wat je vraagstuk ook is, Bewust helpt je zaken goed te regelen. Dat doe je voor jezelf, toekomstige generaties én voor de wereld waarin we leven.

Waarom zijn we Bewust begonnen?

We leven in een wereld die schreeuwt om duurzame verandering. Eén van de manieren om die verandering in gang te zetten is door anders met geld om te gaan: door te streven naar een betekenis op de lange termijn in plaats eindeloze groei op de korte termijn.

 

Daarom willen we mensen in staat stellen om goed gefundeerd en weloverwogen hun eigen keuzes te maken rond wat ze met hun financiële bezit doen. In een wereld die vergeven is van technisch jargon en waar de belangen van de aanbieders niet altijd even duidelijk of zelfs zuiver zijn, zoeken wij samen met onze klanten een weg naar de oplossing die past bij hun doelstellingen en idealen.

Bewust_0048-1.jpeg
Bewust-Patroon-Groen.png

Waar we voor staan

  1. Wij geven geen advies, wij willen mensen de kennis en tools geven om hun eigen keuzes te maken.

  2. We zijn onafhankelijk. 

  3. We hebben een werkrelatie met jou, niet met jouw geld.

  4. We zijn eerlijk en transparant over het proces en de kosten. 

  5. We vinden ‘genoeg verdienen’ belangrijker dan       ‘maximale winst’. 

  6. We gebruiken begrijpelijke taal. 

  7. We behandelen iedereen gelijkwaardig, ongeacht gender, achtergrond, of geloof.

Screen Shot 2021-06-15 at 09.19.20.png

Eline Hesse 

Impact Coach

Na haar studie aan de Design Academy in Eindhoven, maakte Eline de film Petrol Dollars for a Different Engine, een documentaire die gaat over haar eigen zoektocht naar duurzame investeringen. Ze combineert bij Bewust haar creatieve achtergrond, ondernemende ‘spirit’, en kennis als investeerder. Ze weet als geen ander hoe moeilijk het is om zelf achter de knoppen te zitten. Ze maakt het graag makkelijker voor andere om die keuzes te maken op een bewuste manier. 

 

Naast het ondernemen is ze nu bezig met een master in Circulaire Economie aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen. 

 

Eline woont in een woongemeenschap

in Nieuwegein.

Tijs Wentink

Financiële coach

Hij ging in het Twentse Hengelo naar het gymnasium en studeerde daarna Fiscaal Recht aan de Universiteit in Maastricht. Zijn eerste werkgever was ING: daar ging hij eerst als financieel planner en later als private banker aan de slag, voor de vestigingen in Arnhem, Zwolle en Luxemburg.

 

Nadat hij een aantal jaren ervaring op had gedaan bij een adviesorganisatie (family office Clavis in Den Bosch) keerde hij terug bij ING, dit keer in de staff op hoofdkantoor in de Bijlmer, als “chef holistische klantbenadering”. Sinds 2019 volgt hij zijn hart en helpt als zelfstandig ondernemer mensen verder met de financiële vraagstukken die bij hen spelen.


Tijs woont net buiten Arnhem aan de rand van de Veluwe, samen met zijn gezin.

Bewust_0283-1.jpeg
Bewust-Patroon-Groen.png

We geloven in fair pay

Je wil van tevoren weten wat het kost om met Bewust aan de slag te gaan. Wat een traject kost hangt af van jouw exacte vraagstelling: die bepaalt namelijk hoeveel tijd het gaat kosten om de juiste antwoorden te vinden. Ervaring leert dat een vaste prijs voor een traject het prettigst werkt: het voorkomt dat “de meter maar blijft lopen”. Deze vaste prijs bepalen we samen van te voren, aan de hand van een gratis kennismakingsgesprek. 

 

Bewust gelooft bovendien in een eerlijke manier van geld verdienen. Er moet een direct verband zijn tussen de inspanning die we leveren en de rekening die de klant betaalt. Daarom werken we bijvoorbeeld niet met een prijs die gebaseerd is op een percentage van wat jij bezit. Een prijs gebaseerd op de inspanning die we leveren is veel eerlijker, want er kunnen veel vragen spelen bij een kleiner vermogen en weinig vragen bij een veel groter vermogen.

Petrol Dollars for a Different Engine

In December 2019 bracht Eline de film Petrol Dollars for a Different Engine uit. De film gaat over Eline's zoektocht om haar vermogen duurzaam te herinvesteren. Voor meer informatie kijk op: www.petroldollarsfilm.com

bottom of page