top of page
Zoeken

Waneer is het duurzaam?


Waneer is iets 'duurzaam'? En waneer niet? Is kernenergie of gas, een noodzakelijke transitie ‘fuel' of absoluut onacceptabel om als groen te labelen en in te investeren? Dit zijn allemaal vragen die je tegenkomt als je je geld wilt gaan duurzaam beleggen.
Het is bizar hoe uiteenlopend de interpretaties daarin zijn. “Van de 723 fondsen met een duurzaam randje blijkt het meerendeel niet te voldoen aan de klimaatdoelen van Parijs.” (Volkskrant, 2022) Er gaat zo ongelofelijk veel geld richting “duurzaam beleggen” dat je wel zou denken dat we wat meer on ‘track’ zouden zijn. Ik geloof dat we kritischer moeten gaan kijken of bedrijven nou écht bijdragen aan de doelen van Parijs of het juist tegen werken.


De overheden en de EU hebben daar verantwoordelijkheid in. En ook JIJ als (toekomstige) belegger of pensioenspaarder. Door vragen te stellen aan jouw pensioenfonds, vermogensbeheerder, fondsmanager, kan je de druk opleggen voor meer transparantie en duidelijkheid over impact.


Met onze cursus duurzaam beleggen in maart willen we onze cursisten zelf de skills geven om hun eigen duurzame portefeuille in elkaar te zetten. En ook juist die kritische vragen te stellen. Dit doen we door de financiële kennis en strategieën van duurzaam beleggen mee te geven, maar ook te bouwen aan jouw eigen ‘impact huis’ waarmee je je financieel doelen en waarden op een rij zet. Een waardevolle investering voor de rest van je leven!


Check onz online cursus in maart: https://lnkd.in/eNf86QUb

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page